Leszavazta az V. kerületi képviselőtestület, hogy vizsgálóbizottság tisztázza Schadl György kétes ingatlanügyeit

POLITIKA
január 20., 17:12
comments 8

Az V. kerületi fideszes többségű közgyűlés nem támogatta, hogy vizsgálóbizottságot állítsanak fel Schadl György ingatlanügyeinek kivizsgálására - derült ki Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő és az ellenzéki Tiéd a Belváros frakció Facebookon közzétett videóiból.

Csárdi felszólalásában azt mondta, hogy ki kell vizsgálni a Völner-botrány V. kerületet érintő ingatlanokkal kapcsolatos ügyeit, továbbá azt is, hogy az V. kerület által megbízott ügyvédi iroda és az önkormányzat miért szabotálta, hogy a főváros az értékes ingatlanok vonatkozásában éljen elővásárlási jogával, ezáltal megvédje a közvagyont és megakadályozza a közvagyon kijátszását.

A jelenleg letartóztatásban lévő Schadl az rtl.hu információi szerint az elmúlt években jelentős ingatlanvagyont halmozott fel, köztük egy belvárosi, Városház utcai üzlethelyiségként nyilvántartott ingatlant, amelyet a fideszes irányítású V. kerületi önkormányzattól vásárolt meg a minimum vételárnál kicsivel nagyobb összegért, összesen 32,5 millió forintért.

Szentgyörgyvölgyi Péter, a kerület polgármestere szerint az egész ügy csak a választások miatt van, az ellenzék csak el akarja terelni a figyelmet arról, hogy “Karácsony el akarta adni a Városházát”. “Értem, közel van április 3-a, meg kell, hogy mutassuk magunkat a választópolgároknak, ha ezt eddig nem tettük, üdvözlöm, hogy itt van, hogy képviseli a belvárosiakat, ezt megtehette volna az utóbbi négy évben is” - mondta Csárdinak a polgármester.

Szentgyörgyvölgyi szerint az ingatlaneladások jogszerűek voltak, a normális menetrendben zajlottak. Arra kérte az ellenzéket, hogy inkább kerületi ügyekkel foglalkozzanak, “a kerület élete ne legyen az országos purparlék területe.”

Miután leszavazták a vizsgálóbizottság felállítását, Csárdi elhagyta az üléstermet. A szavazás után Kovács Alex Gábor, a Tiéd a Belváros frakcióvezetője a Facebookon azt írta: “Az V. kerület fideszes polgármestere még 2020 decemberében, a veszélyhelyzet alatt egyedül döntött arról, hogy Városház utcai ingatlanhoz juthat Schadl György. És nem ez az egyetlen önkormányzati ingatlan ugyanabban az épületben, amely az előzetes letartóztatásban ülő bírósági végrehajtói kamarai elnökhöz került. Volna tehát bőven mit vizsgálni!

Az ügyben Karácsony Gergely főpolgármester is kezdeményezi egy fővárosi vizsgálóbizottság felállítását, azt javasolja, hogy a Városháza-ügyben létrehozott bizottság alakuljon át az “összefüggések feltárására”.

Schadl György és Völner Pál üzelmeiről cikksorozatot közöl a 444, az első rész itt, a második itt érhető el.

A cikket gyakornokunk, Benics Márk Péter írta.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt