Megvannak az aláírások az ellenzék népszavazási kezdeményezéseihez

POLITIKA
2022 január 20., 16:53
comments 6

235-235 ezer aláírás gyűlt össze az ellenzék két népszavazási kérdésére, vagyis összesen 470 ezer aláírás jött össze - ezt jelentette be Facebook oldalán Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt. A két kérdés közül, amelyekről az ellenzék népszavazást akar kezdeményezni, az egyik a kínai Fudan egyetem budapesti kampuszának létrehozását megalapozó törvény visszavonásáról, a másik az álláskeresési járadék, közismertebb nevén a munkanélküli segély idejének meghosszabbításáról szól.

A videóban Márki-Zay Karácsony Gergely főpolgármesternek számol be arról, hogy mindkét kérdéshez bőven több aláírás van a minimálisan elvárt 200 ezernél, így holnap ünnepélyesen le is adják azokat a Nemzeti Választási Irodának. Márki-Zay karanténban van, ugyanis pozitív lett a koronavírus-tesztje, így csak lélekben lehet majd ott péntek reggel 9-kor, ezért arra kérte Karácsony Gergelyt, hogy vezesse ő az átadást. "Ez a te politikai sikered" - mondta a miniszterelnök-jelölt a főpolgármesternek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt