Rogán kabinetfőnökének cége és a Végrehajtói Kar is megszólalt a több százmilliós irodaház adásvételével kapcsolatban

belföld
2022 január 20., 17:19
comments 8

Megszólalt Nagy Ádám cége, közölték, hogy a Nadan Kft. nyílt pályázaton vette meg a Magyar Végrehajtói Kar több százmilliós budapesti irodaházát, a vételárat pedig a cég kölcsönből és a bevételeiből finanszírozta.

Nagy Ádám a Schadl–Völner-ügy egyik kiemelt mellékszereplője, Rogán Antal kabinetfőnöke. A 444 hétfőn írta meg, hogy Nagy úgy ment át vizsgákon a Pécsi Tudományegyetem jogi karán, hogy esetenként meg sem jelent a vizsgáztatók előtt, ezt pedig Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke intézte el neki.

Hadházy Ákos csütörtökön a Facebookon írta meg, hogy tavaly október elején a Nagy által alapított, 2020-ban csupán 33 milliós bevétellel rendelkező Nadan Kft. megvásárolta a Végrehajtói Kar tulajdonában álló Városligetház 13 Zrt.-től a Szegedi út 35-37. alatti 1800 nm-es, alsó hangon félmilliárdot érő ingatlant.

Az atv.hu több kérdést is küldött az üggyel kapcsolatban a Nadan Kft-nek, az alábbi választ kapták:

„Az ingatlant nyilvános nyílt pályázaton vásárolta a vállalkozás. Az ingatlan vételárát a cég kölcsönből és a bevételeiből finanszírozta. Hadházy Ákos a posztjában megjelent képről valótlanul állítja hogy az a szóban forgó ingatlan, ezzel megtévesztve a közvéleményt. A képen szereplő épület egy felújított irodaház, amelyhez a vállalkozásnak tulajdonjogilag semmi köze nincs.”

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kart is megkereste az atv.hu, azt kérdezték, megerősítik-e Hadházy Ákos értesülését, és ha igen, milyen áron került a Nadan Kft. nevére az ingatlan. A végrehajtói kar csak válaszuk szó szerinti közléséhez járult hozzá, ez így szól:

„Szabályosan zajlott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar érdekeltségébe tartozó ingatlan eladása

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar érdekeltségébe tartozó ingatlan értékesítése szabályosan zajlott. Az ingatlan értékét igazságügyi ingatlanforgalmi szakértő állapította meg, majd a tulajdonos nyílt pályázat útján hirdette meg azt, többek között országos napilapban megjelenő felhívással. Az ingatlannal kapcsolatos pályázaton tehát bárki részt vehetett és az ingatlan a pályázatra beérkezett érvényes ajánlatok alapján a legmagasabb árat ajánló pályázónak került értékesítésre. Felhívjuk a sajtó képviselőinek figyelmét, hogy minden, a leírtaktól eltérő, valótlan állítással szemben megtesszük a szükséges jogi lépéseket.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.