Koronavírus-számok Magyarországon 5/9/2022
Elhunytak + 77 Σ 46 343
Kórházban - 295 Σ 1 015
Fertőzöttek + 6 748 Σ 1 909 948
Tesztek + 39 094 Σ 11 394 556
Oltottak + 876 Σ 6 407 918
A legújabb trendek

Hiába tarolja le a magyar iskolákat az omikron, azok nyitva állnak

január 21., péntek 18:15
3

„Jelenleg az óvodai csoportok 3 százalékában van valamilyen járványügyi intézkedés, az iskolákban a megváltozott protokoll értelmében sehol sincsen tanügyi intézkedés” - közölte az EMMI a Portfolioval. A lap arról érdeklődött a minisztériumnál, hogy az oktatási intézmények mekkora részét érinti az omikron variáns miatt valamilyen járványügyi intézkedés.

A lap megjegyzi, hogy mióta Magyarországon az iskolás korú gyermekek is olthatóvá váltak, a kormány már nem rendel el karantént a teljes osztály számára, ha fertőzöttet találnak. Azoknak, akik már megkapták az oltást, továbbra is be kell járniuk az iskolába, kivéve, ha maguk is pozitív tesztet produkálnak. Az oltatlan tanulók számára öt napos karantén az előírt.

A Portfolio információi szerint egyre több pedagógus és diák kapja el a fertőzést, van olyan óvoda a fővárosban, amelyet teljesen be kellett zárni emiatt. A lap olyan budapesti iskoláról is tud, ahol 16 osztályból 9 karanténban volt, valamint olyan intézményről is, ahol a gyerekek csak 40 százaléka vett részt a tanítási órákon ezen a héten. A szakszervezek szerint egyre több intézményben lehet számítani a diákok hiányzására és feladatellátási problémák is kialakulhatnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt