Nem tesz jót a napi egy pohár bor

egészség
2022 január 21., 14:15
comments 26

Nem igaz a mondás, hogy napi egy pohár bornak jótékony hatásai lennének, állítja a World Heart Federation nevű, szív- és érrendszeri betegségek ellen küzdő NGO. Elterjedt nézet, hogy kis mennyiségű alkohol fogyasztása segíthet elkerülni a szívbetegséget, a szervezet friss tájékoztatója szerint viszont ez nem igaz.

A tájékoztató egyik szerzője, Monika Arora szerint az, hogy az alkoholt általában a pezsgő társasági élet kötelező elemének állítják be, eltereli a figyelmet arról, milyen káros. "Ezek az állítások legjobb esetben tévesek, legrosszabb esetben pedig az alkoholipar szándékos próbálkozásai a lakosság megtévesztésére termékük veszélyeivel kapcsolatban" - mondta.

A World Heart Federation tájékoztatója szerint 2019-ben több mint 2,4 millió ember halt meg az alkohol miatt. Ez a világ haláleseteinek 4,3 százaléka és a 15 és 49 év közötti férfiak haláleseteinek 12,6 százaléka.

A szervezet hangsúlyozta, hogy az alkohol káros, pszichoaktív szer, amely jelentékeny károkat tud okozni az emberi szervezetben. Azt írják, hogy az alkoholfogyasztás növeli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét, valamint a rákét és az emésztőrendszeri problémákét is, és fogyasztása során megnő a sérülésveszély. (Irish Examiner)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt