Sosem fogyott annyi pezsgő a világon, mint tavaly

gazdaság
2022 január 21., 07:00

Annak ellenére döntött meg minden korábbi rekordot tavaly a világ pezsgőfogyasztása, hogy több országban hónapokon keresztül nem is lehetett éttermeket és bárokat látogatni a koronavírus miatt. A Comité Champagne nevű, több mint 16 ezer szőlőtermesztőt és 320 pezsgőtermelőt képviselő szervezet szerint a világ legjelentősebb pezsgőtermelője, azaz Franciaország 2021-ben 180 millió palacknyi pezsgőt exportált, ami óriási, 38 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest.

Igaz, a 2020-as számokat kifejezetten megtépázta a járvány, tehát alacsony a bázis, a 2021-es adatok azonban így is rekordnak számítanak.

2021-ben világszerte 5,5 milliárd euróért, azaz majdnem 2000 milliárd forintért értékesítettek pezsgőt, ami szintén rekord. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.