Egy egész falut elpusztított egy robbanóanyagokat szállító teherautó és egy motoros karambolja

külföld
2022 január 22., 07:09
comments 1

Éppen Apiate falut keresztezte az a teherautó, ami bányászathoz használt aknákat szállított, amikor összeütközött egy motorossal. A karambol miatt lángra kapott mindkét jármű, végül a teherautó rakománya felrobbant.

link Forrás

A ghánai hatóságok jelentése szerint legalább 13-an meghaltak és 180 sérültet jegyeztek fel. Maga a kráter, amit a robbanás hagyott, húsz méter széles, de távolabb is összeomlottak az épületek.

Összeomlott házaik előtt állnak Apiate lakói.
photo_camera Összeomlott házaik előtt állnak Apiate lakói. Fotó: VERA ACQUAH/AFP

A fenti videón látszik, hogy milyen óriási pusztítást végzett a robbanás. Kering egy másik videó is az esetről, ahol látszik, hogy vannak, akik a még égő teherautó felé sétálnak a robbanás előtti pillanatokban. A sofőrnek volt ideje riasztani a legközelebbi házak lakóit, a Reuters azt írja, így többen megmenekültek, akiknek esélye sem lett volna, ha a közelben maradnak.

A közeli Chirano aranybánya a Kinross Gold Corporation nevű kanadai cég tulajdonában van. A szerencsételnül járt teherautó oda szállított robbanószereket a Maxam nevű spanyol fuvarozó cég megbízásából.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.