Egy egész falut elpusztított egy robbanóanyagokat szállító teherautó és egy motoros karambolja

január 22., szombat 7:09
1

Éppen Apiate falut keresztezte az a teherautó, ami bányászathoz használt aknákat szállított, amikor összeütközött egy motorossal. A karambol miatt lángra kapott mindkét jármű, végül a teherautó rakománya felrobbant.

A ghánai hatóságok jelentése szerint legalább 13-an meghaltak és 180 sérültet jegyeztek fel. Maga a kráter, amit a robbanás hagyott, húsz méter széles, de távolabb is összeomlottak az épületek.

Összeomlott házaik előtt állnak Apiate lakói. Fotó: VERA ACQUAH/AFP

A fenti videón látszik, hogy milyen óriási pusztítást végzett a robbanás. Kering egy másik videó is az esetről, ahol látszik, hogy vannak, akik a még égő teherautó felé sétálnak a robbanás előtti pillanatokban. A sofőrnek volt ideje riasztani a legközelebbi házak lakóit, a Reuters azt írja, így többen megmenekültek, akiknek esélye sem lett volna, ha a közelben maradnak.

A közeli Chirano aranybánya a Kinross Gold Corporation nevű kanadai cég tulajdonában van. A szerencsételnül járt teherautó oda szállított robbanószereket a Maxam nevű spanyol fuvarozó cég megbízásából.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt