Az amerikai szélsőjobbos oltásellenesek már a saját vizeletüket isszák

külföld
2022 január 23., 06:22
comments 46

„Isten mindent megadott nekünk, amire szükségünk van. A saját vizeletemet iszom.”

A fentieket Christopher Paul Key mondta, aki magát az oltásellenes „Vaccine Police” vezetőjének tartja, és aki nemrég önkezűleg akart letartóztatni egy demokrata kormányzót, követőit pedig arra buzdította, hogy esküdjenek fel a koronavírus elleni oltás ellen, helyette inkább saját vizeletükkel védjék magukat. Az amerikai oltásellenesek egyik ismert arcának számító Christopher Key elmúlt hetekben összehozott munkásságára lazán fel lehetne építeni egy kifejezetten szórakoztató minisorozatot.

Key tavaly december végén kezdett bele egy erősebb önbíráskodásba, amikor úgy döntött, saját kezébe veszi a törvényt, és „polgári letartóztatást” eszközöl John Bel Edwards louisianai kormányzóval szemben. Az amerikai szélsőjobbosok egyik kedvenc platformján, a Telegramon posztolt videójában a Daily Beast szerint akkor úgy fogalmazott: „Én vagyok az oltásrendőrség. Elhallgattattuk a gyógyszerészeket. Elhallgattattuk az oktatási testületet. Most pedig letartóztatjuk Louisiana kormányzóját, ha nem áll le a Lousiana-i gyermekek oltásával”. Ehhez hozzátette, hogy a többi demokrata kormányzót is le kellene tartóztatni, a letartóztatást pedig „szeretetből” fogja végrehajtani, mert ők „polgárháborút akarnak kirobbantani”, és „a gyermekeinkért jönnek”. Miközben ilyen kijelentéseket tett, előszeretettel pózolt Vaccine Police feliratú pólókban is, természetesen fegyverekkel együtt.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.