Hadházy Ákos maga jelentette be, hogy ha győz az ellenzék, miniszter lesz a Márki-Zay-kormányban

POLITIKA
2022 január 23., 19:35
comments 25

A Partizán új, élő politikusinterjú-sorozatának első adásában mondta el Hadházy Ákos, hogy ellenzéki győzelem esetén miniszter lesz. Méghozzá tárca nélküli és a korrupció elleni harcot fogja felügyelni a Márki-Zay-kormányban.

Nem csak úgy a levegőben lógva, hanem egy új hivatalt igazgatva. Az általa irányítandó szervezetnek nincs végleges neve, a műsorban Korrupcióellenes Hivatal-ként emlegette.

Ennek a tervek szerint nem lesznek nyomozati jogkörei. A tevékenységének két fő csapásiránya lesz:

  1. törvényalkotó-koordináló munkát is fognak végezni, olyan jogszabályokat alkotva, amik megnehezíti a korrupciót.
  2. a másik a jogi felelősségrevonás a korábbi ügyekben.

Törvényalkotási vonalon Hadházy meglebegtette, hogy olyan megoldásokon dolgoznak, amik feles többség esetén is lehetővé teszik a felelősségrevonást, még abban a kezdeti időszakban is, amikor Polt Péter fideszes legfőbb ügyész még biztosan a székében marad.

Az egyedi ügyekben az új hivatal nem nyomozhat majd, de az állami dokumentumokba, szerződésekbe betekinthet majd és beszámoltathatja a korrpiciós ügyek kinyomozására alkalmas bűnüldöző szerveket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.