Orbán és Szijjártó kedvenc amerikai tévése szexuálisan gerjed a magassarkú fehér csizmát viselő zöld M&M’s figurára

idióta rekordok
2022 január 23., 14:59
comments 16
  • Egy multinacionális amerikai élelmiszergyár azzal próbál progresszívnak tűnni, hogy kevésbé csajos cipőket húz az egyik ikonikus terméke, egy cukorréteggel bevont, lencse alakú csokipasztilla reklámfiguráinak lábára.
  • A legnépszerűbb amerikai konzervatív tévés műsorvezető arról vall, hogy szexuálisan mennyire lelombozza, hogy a csokipasztilla animált reklámfigurája magassarkú helyett sportcipőt kapott.
  • Amerika egyik legnagyobb progresszív-liberális lapjának publicistája lényegében lehülyézi a csokigyárat, mert az a cipőjükön keresztül definiálja a nőnemű pasztilla-lényeket.
  • Ismerd meg a kultúrharcos pasztillagate legragacsosabb részleteit!

A sztori azzal kezdődött, hogy a sok-sok más édességmárka mellett az M&M’s-et is gyártó amerikai Mars pár napja bejelentette, hogy kicsit átdizájnolta a hat különböző színben kapható csokis és mogyorós bonbonokat megszemélyesítő figurákat és azok személyiségjegyeit. A kézzel, lábbal és arccal rendelkező M&M’s pasztillák, akik között vannak nő- és hímneműek is, egy csomó reklámjukban szerepelnek.

Íme, ők azok, fent a plasztikai műtét előtti, az alsó sorban a megújult figurák. Hirtelen rájuk pillantva nincs semmi különbség, de ha jobban fókuszálsz a cipőikre, meglátod a lényeget.

Az átszabás oka a cég közleménye szerint az volt, hogy

“olyat világot teremtsünk, amelyikben mindenki otthon tudja érezni magát és ahol a társadalom inklúzív, (vagyis befogadó/többféle társadalmi csoportot megjelenítő. A szerk.)

Mindezt azáltal próbálják elérni, hogy a zöld pasztilla, akit eddig szexi, magassarkú csizmát viselő csajként jelent meg, aszexuális sportcipőt kapott, a másik M&M’s- csak, a barna pedig megtarthatja ugyan a magassarkú félcipőjét, de az tűsarok helyett kényelmesebben hordható vágott sarkot kap.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.