Debreciner: Kósa Lajos 8 éven át diplomásnak hazudta magát a Parlament honlapján

POLITIKA
2022 január 24., 10:19
comments 30

„Kósa Lajos két cikluson át (1990-1998) egyetemi diplomásként szerepeltette magát az Országgyűlés honlapján, emellett két középfokú nyelvismeretet is állított, miközben egyetlen nyelvvizsgája sem volt. Ma sincs. Ahogy diplomája sem” - írja a Debreciner. A lap közölt egy képernyőkivágást is a parlamenti honlap korábbi állapotáról, amin valóban nincs feltüntetve, hogy Kósa csak abszolutóriumot szerzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen, de diplomát nem.

photo_camera Forrás: parlamenti honlap, via Debreciner

A kép szerint Kósa valóban egyetemi diplomásként szerepelt a parlamenti honlapon, azt azonban nem állította, hogy nyelvvizsgája is lenne, hiszen a felsorolásban mindig is csak nyelvismeret szerepelt.

Azóta Kósa adatlapján módosították az egyetemi diploma kitételt, és feltüntették az adatlapon és a képviselő életrajzában is, hogy csak abszolutóriumot szerzett.

A több mint 20 éves ügy minden bizonnyal azért került most elő, mert a hétvégén kiderült, hogy az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó is hazudott a diplomájáról, ezért az MSZP ki is zárta, valamint felszólította képviselői mandátumának visszaadására.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt