Egy 22 éves kenyai rejtőzött egy Amszterdamban landoló gép futóművében

külföld
2022 január 24., 17:44
comments 1
Az Amszterdamban talált potyautas a Cargolux luxemburgi teherszállító légitársaság Johannesburgból Nairobi érintésével érkező járatának futóművében bújt el.
photo_camera Az Amszterdamban talált potyautas a Cargolux luxemburgi teherszállító légitársaság Johannesburgból Nairobi érintésével érkező járatának futóművében bújt el. Fotó: ALEXANDR KRYAZHEV/Sputnik via AFP

22 éves kenyai férfiként azonosították azt a fiatalembert, akire vasárnap bukkantak az amszterdami reptéren. A fiatalember egy, a dél-afrikai Johannesburgból a kenyai Nairobi érintésével érkező Cargolux teherszállító repülő futóművében rejtőzködött el. Túlélte a veszélyes kalandot - egy ilyen gép tízezer méter magasan repül, ahol a levegő oxigénszintje is életveszélyesen alacsony, a hőmérséklet pedig mínusz 50 fok alá is süllyedhet.

A holland katonai rendészet hétfői tájékoztatása szerint a férfi magánál van és kommunikációképes, így már azt is tudják, hogy menedékjogért kíván folyamodni Hollandiában. Jelenleg kórházban kezelik.

A hatóságok azt még vizsgálják, hogy Johannesburgban vagy Nairobiban szökött-e fel a gépre. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.