Halálos áldozata is van a heidelbergi ámokfutásnak

külföld
2022 január 24., 16:38

Halálos áldozata is volt a Heidelbergi Egyetem orvosi fakultásán elkövetett ámokfutásnak. A dpa német hírügynökség jelentése szerint a lövöldözés négy sérültjének egyike, egy fiatal nő, akit az ámokfutó fejbe lőtt, a kórházba szállítása után pár órával belehalt a sérüléseibe.

A helyszínelő rendőrök a heidelbergi ámokfutó sörétes puskáját vizsgálják.
photo_camera A helyszínelő rendőrök a heidelbergi ámokfutó sörétes puskáját vizsgálják. Fotó: SEBASTIAN GOLLNOW/dpa Picture-Alliance via AFP

Hétfő kora délután érkeztek az első hírek arról, hogy a Heidelbergi Egyetem orvosi karán lövöldözés volt. Azóta kiderült, hogy az egyetem egyik hallgatója lövöldözött puskával a Neuenheimer Feld-i előadóteremben. Négy embert sebesített meg, közülük egy életét vesztette. A támadó végül magával is végzett.

Az ámokfutó indítéka egyelőre nem ismert. A dpa értesülései szerint se politikai, se vallási indítéka nem volt, bár ezt az értesülésüket hivatalosan még nem erősítették meg.

A rendőrség szerint az ámokfutó magányos elkövető volt, "nem feltételezzük, hogy volna másik elkövető", mondták. A területet azért még alaposan átvizsgálják.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint az ámokfutó diák egy előadás közben nyitott tüzet áldozataira. A történtek sokkolták az egyetem hallgatóit. "Rendkívüli módon megráztak minket a történtek. Ez egy felfoghatatlan katasztrófa" - nyilatkozta a dpa-nak Peter Abelmann, a hallgatói önkormányzat elnöke. (Via Heidelberg 24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.