Lövöldözés volt a Heidelbergi Egyetemen

külföld
2022 január 24., 13:03

A Heidelberg24 információi szerint lövöldözés volt a Heidelbergi Egyetemen. A rendőrség szerint egy magányos elkövető több embert megsebesített egy előadóteremben. Sajtóinformációk szerint az elkövető meghalt.

A Neuenheimer Feld-i kampusz
photo_camera A Neuenheimer Feld-i kampusz Fotó: Wikipédia By BishkekRocks - Own work, CC BY-SA 3.0

A helyi rendőrség az egyetem Neuenheimer Feld városrészben lévő kampuszának elkerülésére szólította fel a lakosokat.

Update 14:32 A heidelbergi rendőrség a Weltnek nyilatkozó szóvivője megerősítette, hogy magányos támadó lövöldözött a Neuenheimer Feld-i előadóban. A támadó indítékairól nem adott bővebb felvilágosítást, ahogy arról sem, hogy maga a támadó is az egyetem hallgatója volt-e. A sérültek állapotáról se adtak eddig részletesebb tájékoztatást.

Az ARD beszámolója szerint a tetthelyen még tart a keresés, de úgy tudják, hogy már nem kezelik aktívként a helyszínt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.