Szakcsi Lakatos nem azért prüntyögte el a Piros volt a paradicsomot, mert

POLITIKA
2022 január 24., 20:19
comments 10

„Én hallottam már erről, hogy használják, de nem azért játszottam le, egyszerűen csak eszembe jutott, egy vicc volt” - magyarázta a Józsefvárosi Újságnak Szakcsi Lakatos Béla, hogy a Magyar Zene Háza ünnepélyes átadóján, a koncertje végén miért szaladt még vissza, hogy lepötyögje zongoráján a „Piros volt a paradicsom” című lakodalmas műdal első taktusait.

Hogy miről hallhatott Szakcsi Lakatos, ami pont akkor nem jutott eszébe? Hát arról, hogy a ritmikai egyezések okán igen sokan énekelték rá a dalra Orbán Viktor legújabb szlogenjét, miszerint Vorwärts immer, rückwärts nimmer Magyarország előre megy, nem hátra.

Ez kiváltott némi visszhangot, különös tekintettel arra, hogy a zongoraművész tavaly nem vette át az ellenzéki vezetésű Józsefváros díszpolgári címét, mert mint mondta, „nem akarok a választás előtt semmibe se belekeveredni se a kormány, se az ellenzék oldalán”.

„Nem azért játszottam be, mert ez a Fidesz kampánydala, mert ha így akartam volna tenni, akkor csináltam volna a dalból egy nagy zongoraparafrázist” – mondta a mostani eset után Szakcsi a Józsefvárosi Újságnak.

A zenész azért talált felelőst. „Valaki egy hibát elkövetett, nevezetesen azt, hogy a sajtósuk felrakta az Orbán Facebookjára, innen indult az egész” – mondta, megjegyezve, hogy neki a fiai szóltak, hogy „milyen csúnya kommenteket írtak, főleg cigányoktól jöttek csúnya reakciók”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt