Szakcsi Lakatos Béla 2021-ben: Nem akarok a választás előtt semmibe se belekeveredni. Szakcsi Lakatos Béla 2022-ben: Piros volt a paradicsom, nem sárga

üzlet
2022 január 22., 12:22
comments 30

Átadták a Magyar Zene Házát, a Liget-projekt egyik épületét, ami 17 milliárd helyett végül csaknem 24 milliárdba került és ami amúgy jól néz ki Gazda Albert szerint. A szombati átadón a teljes politikai elit képviseltette magát, a fellépők között pedig ott volt Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas jazz-zongorista.

photo_camera Szakcsi Lakatos Béla Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoramûvész a Liget Budapest projektben elkészült Magyar Zene Háza megnyitóján 2022. január 22-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Itt álljunk meg egy pillanatra és repüljünk vissza az időben két hónapot. Tavaly novemberben Józsefváros díszpolgárává avatták volna a „78 éves legendát”, ám Szakcsi Lakatos nem vette át a díjat. A Józsefváros újság magazin meg is kérdezte a művészt, aki azt mondta, az elismerést a „rendkívül kiélezett” politikai helyzetre hivatkozva utasította vissza, „de a 2022-es parlamenti választások után, ha ismét neki ítélnék a díjat, elfogadná azt”.

„Én a politikán felül, vagy inkább kívül állok, és nem akarok a választás előtt semmibe se belekeveredni se a kormány, sem az ellenzék oldalán” – magyarázta döntését Szakcsi Lakatos Béla a lapnak.

És most térjünk vissza 2022 januárjába, a Városligetbe, ahol Szakcsi Lakatos Béla is fellépett a Magyar Zene Háza megnyitóján. Egy 600 milliós Bogányi-zongorán adta elő ezt:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt