Az SZJA-visszatérítést nem viheti el a végrehajtó

belföld
2022 január 25., 08:00

Hiába van adóssága a családnak, a visszautalt pénz nem a végrehajtókhoz fog kerülni – írja a hvg.hu a Magyar Közlönyben megjelent rendelet alapján, ami úgy szól, hogy „a visszatérítésre a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény 110. §-a szerinti követelésfoglalást foganatosítani nem lehet”.

Vagyis a gyereket nevelő szülőkhöz februárban érkező adó-visszatérítést nem viheti el a végrehajtó. A rendelet egyébként a veszélyhelyzetre hivatkozik, így az a veszélyhelyzet visszavonásáig érvényes.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.