Lemondott a Pegasust fejlesztő cég elnöke

külföld
2022 január 25., 19:56

Lemondott Aser Levi, a Pegasus kémszoftvert fejlesztő NSO Group elnöke - írja az Euronews az Israel Hayomra hivatkozva.

Vizsgálatok indultak múlt héten az izraeli rendőrség ellen, miután kiderült, lehetséges, hogy a hatóság izraeli civilek telefonját törte fel. A vizsgálatok azóta is folynak, de Levi azt állítja, ettől függetlenül döntött úgy, hogy lemond a kémszoftvert fejlesztő cég éléről.

“A lemondásomról szóló jelentések ellenére szeretném tisztázni, hogy nincs összefüggés közte és az NSO-val kapcsolatos legfrissebb jelentések között”

Levi 2020 áprilisában lett az NSO elnöke, nem sokkal azelőtt, hogy kirobbant volna a Magyarországot is érintő nemzetközi botrány. A pozícióra a Novalpina Capital - az NSO-t akkoriban felvásárló tőkealap - jelölte ki. A tőkealapot azóta megvásárolta a Berkeley Research Group, ez döntött egy új elnök kinevezéséről.

Bódog Bálint cikke

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.