Tovább nőtt a kórházban kezelt koronavírus-fertőzöttek száma

járvány
2022 január 25., 08:16

A járványadatokat követők már régóta tudják, hogy keddenként a legalacsonyabb az új fertőzöttek száma, a hétvégi kevesebb teszt eredménye ekkor jelenik meg a statisztikákban.

Ehhez képest már ma is 9 717 új fertőzöttet jelentettek (múlt kedden 6 851-et regisztráltak), ez a legmagasabb keddi adat a járvány történetében.

Ráadásul nagyon magas, 54 százalék az elvégzett teszteken belül a pozitívak aránya, vagyis ennél egészen biztosan sokkal több az új fertőzött. (Mindössze 18 027 tesztet végeztek.)

link Forrás
link Forrás

Az ötödik hullám nemcsak az új fertőzöttek számának emelkedésében látszik, hanem a kórházban kezelteknél is. 3 115-en koronavírusos beteg van kórházban, múlt pénteken 2 674-et jelentettek.

link Forrás
link Forrás

A lélegeztetőgépen lévők száma stagnál (177) tegnaphoz képest, de egyébként csökkenő a trend.

link Forrás

74 újabb áldozata van a járványnak. Ez alacsonyabb szám, mint egy hete. Összesen 41 018 halálesetet jelentettek eddig.

link Forrás

Mindössze 1 593-an kaptak első oltást (összesen eddig 6 344 089-en), 6 251-en harmadikat (összesen 3 560 753-an).

link Forrás

És a helyzet Európában:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.