Bayer Zsolt azért megy a Békemenetre, mert a másik oldalon állóknak „csak a vélt meg valós genitáliáik vannak, azokért küzdenek”

SZEX
2022 január 26., 17:12
comments 15

A kormány első számú publicistája élete talán legkevésbé meglepő döntését jelentette be a Demokratában: elmegy a Békemenetre. A jól megfontolt döntés mellé Bayer Zsolt érveket is állít. „Nagyjából ugyanazért, amiért akkor, azon a felejthetetlen éjszakán megalapítottuk a Fideszt.” Ezt aztán bővebben is kibontja, aminek a lényege nagyjából annyi, hogy a békemenetelés hitvallás, tanúságtétel, a békemenetelők tartoznak valahová, valakikhez, van családjuk, van hazájuk, van hitük, vannak utódaik.

Ezzel szemben azoknak, akik nem ők:

„Azoknak ott, velünk szemben már csak a vélt meg valós genitáliáik vannak, azokért küzdenek. Ennyi maradt a világmegváltásból. Ezzel a nyomorult béka-egér harccal meg a lecserélt genitáliáikkal fognak kimúlni az árnyékvilágból – egyedül, magányosan, hiábavalóan, feleslegesen, nyilvános vécék padlóján.”

A következő Békemenetet március 15-én tartják, bő 2 héttel a választások előtt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.