Szergej Lavrov: Moszkva lépéseket tesz, ha Washington nem válaszol a javaslataira

Lezárt tartalom a Kör tagjainak háború
január 26., 16:06
comments 9

Oroszország lépéseket fog tenni, ha az Egyesült Államok nem ad konstruktív választ a biztonsági garanciákra vonatkozó javaslataira – közölte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Moszkvában, a parlamenti alsóház plenáris ülésén, miközben az orosz kormánypárt a délkelet-ukrajnai szakadár területekre irányuló fegyverszállításokat kezdeményezett. A külügyminiszter a parlamenti kormányóra alkalmából elhangzott felszólalásában azt mondta:

„Ha nem érkezik konstruktív válasz, és a Nyugat folytatja agresszív irányvonalát, akkor Moszkva, ahogyan azt Vlagyimir Putyin elnök többször is kijelentette, megteszi a szükséges ellenlépéseket. Mindenesetre mindenkinek abból kell kiindulnia, hogy Oroszországnak és a polgárainak a biztonsága feltétlen prioritás, és ezt minden körülmények között megbízhatóan biztosítani fogjuk.”

Lavrov megismételte: az USA biztosította Oroszországot, hogy a héten megadja a tételes írásos választ a biztonsági garanciák ügyében. Azt mondta, Moszkva nem hagyja, hogy a Nyugat végtelen vitákba temesse a kezdeményezést, és a témakört az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetre (EBESZ) hárítsa át.

Azt mondta, a kormány kész arra, hogy ne hozza nyilvánosságra az amerikai választ, ha erre vonatkozó kérést kap, de a lényeget ismertetni fogják a nyilvánossággal.

photo_camera Fotó: Oroszország Külügyminisztériuma/AFP

A biztonság oszthatatlanságának elve

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Éves Közösség vagy Belső kör előfizetés mellé most Szily László könyvét adjuk ajándékba!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt