A hétgyermekes édesapa Márki-Zay Péternek felfordult a gyomra Orbán Viktor „nincs gyerek, nincs jövő” videójától

POLITIKA
2022 január 27., 18:54
comments 13

„Hétgyermekes édesapaként is felfordul a gyomrom a hazug képmutatástól, ahogy a Magyarországot kifosztó, gyermekek tíz- és százezreit zsellérnek és jobbágynak szánó miniszterelnök ilyen arcátlanul játssza el az ország bölcs és gondoskodó atyját” – írta Facebook-posztjában Márki-Zay Péter csütörtökön.

Az egyesült ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje Orbán Viktor videójára reagált, erre:

link Forrás

A videóban a miniszterelnök olyanokat mond, hogy

  • „semmi nem számít, csak hogy van gyerekük. Meg mennyi van.”

Illetve

  • „semmi nincsen, se karrier, se pénz, semmi nincsen, ami később ne lenne elérhető. Egyetlen dolog van, ami később már nem lesz meg, a gyerek.”

Márki-Zay szerint ezzel szemben sok útja lehet az emberi élet kiteljesedésének. „És a gyermekvállalás biztos ott van ezek között, ahol valami többet és jobbat szolgálunk, mint akik mi vagyunk. De vannak olyanok, akiknek nem ez a sorsa. Vagy azért, mert rákényszerülnek, vagy azért, mert elhívja őket egy olyan feladat, ami mellett nem tudnak felelősséggel gyermeket vállalni. Tudósok, művészek, papok. Sokan vannak ők is, ahogy egészségügyi problémákkal küzdők is.”

„Politikusként nem az a dolgunk, hogy hazug mondatokat ismételjünk, hanem például az, hogy valóban könnyebbé tegyük a gyermekvállalást, hogy könnyebbé tegyük az örökbefogadást, a lombikprogramban való részvételt, amit a jelenlegi kormány nem tesz meg.

Ahogy nem biztosít korszerű oktatást vagy éppen gondoskodó egészségügyet a magyar családoknak. Ezen akarunk változtatni. Kenetteljes hazugságok helyett olyan politika kell, ami kiemelten figyel a családokra, a gyerekekre. És igen: a nőkre” – írta még a miniszterelnök-jelölt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.