A KDNP szerint Karácsony Gergely verbális erőszakot követett el egy keresztény szimbólumon

agyvihar
2022 január 27., 12:25

A Kereszténydemokrata Néppárt közleményt adott ki, melyben felháborodásukat fejezik ki a főpolgármester egy korábbi, a Klubrádióban tett kijelentésével kapcsolatban. Karácsony Gergely szerintük azt mondta a Városligetben felhúzott Magyar Zene Házáról, hogy olyan, „mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, szóval végül is belefér”.

A KDNP szerint ez „felháborító és tűrhetetlen!”

Valójában nem egészen úgy hangzott el az a mondat, amit sérelmeznek, hanem így: „‚Az egész Városliget projekt értelme olyan szempontból felfoghatatlan, hogy a 21. században egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a Szenteltvíztartóba egy templomban, ami talán belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk.”

„Felmerül a kérdés, hogy önök miért lelik örömüket abban, hogy újra és újra megsértik a kereszténységet és a keresztény embereket? Miért veszik semmibe a keresztény emberek méltóságát?” - teszi fel a KDNP kérdést, bár az nem világos, hogy a többes szám kikre vonatkozik. Majd meg is válaszolják saját kérdésüket, és a válasz viszonylag egyszerű: ők (a még mindig nem tudjuk, Karácsonyon kívül kik) a teremtett világot tagadják, csakúgy, mint mindazt, amit a párt igazi értéknek tekint.

„Úgy okoskodnak, hogy félresiklott életüket nem helyrehozni akarják, hanem saját deviáns világukat akarják ránk kényszeríteni. A kereszténység helyébe pedig egy globális világrendeletet akarnak erőszakkal állítani, mely hasonló a világ régebbi kommunista kísérleteihez. Önök egyfajta globális forradalmat akarnak, melyben nem csak a társadalom értékrendszerét, hanem annak teljes struktúráját is ki akarják forgatni a rendes kerékvágásából.

Mi mindezekre nemet mondunk!
Nemet mondunk a gyűlöletre, és határozottan kiállunk a keresztény emberek és értékek védelme mellett!” - zárul a gyűlöletet elutasító, jó hangulatú közlemény.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.