Öt társát ölte meg egy katona egy ukrán rakétagyárnál

külföld
2022 január 27., 08:10
comments 1

Az Ukrán Nemzeti Gárda katonája eddig ismeretlen okból tüzet nyitott az őrökre egy közép-ukrajnai katonai létesítménynél, öten meghaltak - írja az Al Jazeera.

Az incidens csütörtök hajnalban történt a fővárostól, Kijevtől délkeletre fekvő Dnyipróban, a Déli Gépgyár (Pivdennij masinobugyivnij zavod) rakétagyárnál, műszakváltás idején, amikor a fegyvereket adták ki a katonáknak, köztük a merénylőnek. A támadásban öten meghaltak, öten pedig megsebesültek. A támadó egy Kalasnyikovból nyitott tüzet, majd elmenekült.

A címlapkép illusztráció.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.