Újra Varga Judit engedélyezheti a megfigyeléseket

POLITIKA
2022 január 27., 10:28

A megfigyeléseket és a titkos információgyűjtéseket korábban állítólag Völner Pál engedélyezte, de mivel megbukott, jogosan merül fel a kérdés, hogy most ki ellenőrzi a területet. (A Völner-üggyel foglalkozó cikkeinket ide kattintva olvashatja.)

Az igazságügy nem válaszolt a sajtókérdésekre, így Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese írásbeli beadvány formájában kérdezett rá.

„A válaszadó Répássy Róbert a jogszabályi előírásokra hivatkozva leírta, hogy «a titkos információgyűjtést az igazságügyért felelős miniszter engedélyezi, (…) akadályoztatása esetén a parlamenti államtitkár helyettesíti.» Vagyis az ellenzéki politikusok és újságírók lehallgatása Varga Judit kezébe kerülhetett vissza” - írja Kocsis-Cake Facebook-oldalán. „Érdemes figyelni arra a szempontra is, hogy ezek szerint a korábbi gyakorlat jogszerűtlen volt, hiszen a feladat Völner Pálnak való «kiszervezését» nem indokolta semmiféle akadályoztatás, hacsak a Soros-ügynökök elleni brüsszeli harc annak nem számít. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a megfigyelések engedélyezőjét közben egy nyomozásban megfigyelték.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.