Újra Varga Judit engedélyezheti a megfigyeléseket

január 27., csütörtök 10:28
9

A megfigyeléseket és a titkos információgyűjtéseket korábban állítólag Völner Pál engedélyezte, de mivel megbukott, jogosan merül fel a kérdés, hogy most ki ellenőrzi a területet. (A Völner-üggyel foglalkozó cikkeinket ide kattintva olvashatja.)

Az igazságügy nem válaszolt a sajtókérdésekre, így Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese írásbeli beadvány formájában kérdezett rá.

„A válaszadó Répássy Róbert a jogszabályi előírásokra hivatkozva leírta, hogy «a titkos információgyűjtést az igazságügyért felelős miniszter engedélyezi, (…) akadályoztatása esetén a parlamenti államtitkár helyettesíti.» Vagyis az ellenzéki politikusok és újságírók lehallgatása Varga Judit kezébe kerülhetett vissza” - írja Kocsis-Cake Facebook-oldalán. „Érdemes figyelni arra a szempontra is, hogy ezek szerint a korábbi gyakorlat jogszerűtlen volt, hiszen a feladat Völner Pálnak való «kiszervezését» nem indokolta semmiféle akadályoztatás, hacsak a Soros-ügynökök elleni brüsszeli harc annak nem számít. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a megfigyelések engedélyezőjét közben egy nyomozásban megfigyelték.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt