A kormány évi 7,2 milliárd forintot szán óvodások és alsósok úszásoktatására

oktatás
2022 január 28., 13:14
comments 7

A kormány elégedett a 1,5 éves próbaprogram eredményeivel, ezért a „Minden gyermek tanuljon meg úszni!” célért kiterjeszti az óvodai nagycsoportosok és az általános iskolai alsósok kötelező úszásoktatását – írja a HVG.

Medencék a Palatinus strandon, a Margitszigeten 2020. május 21-én.
photo_camera Medencék a Palatinus strandon, a Margitszigeten 2020. május 21-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A programot próbaként indították el 2020 őszén a főváros XXII. kerületében, Debrecenben, Móron és Tokajban, és most úgy döntöttek, „első alkalommal 2022. február 1. és 2028. június 30. között” szélesebb körben is megvalósítják, ehhez 2028-ig évi 7,2 milliárd forintot adnak.

A programot „a Magyar Úszó Szövetség bevonásával és a kiválasztott települések illetékes köznevelési intézményei fenntartóinak közreműködésével” bonyolítják le, de a határozatból nem derül ki, hány települést akarnak kiválasztani és hogyan.

A pénzt az Úszó Szövetség kapja, az emberierőforrás-miniszternek „a támogatás felhasználásának és elszámolásának részletes feltételeit meghatározó támogatói okiratot” kell vele aláírnia.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.