Előbb megjelent a Közlönyben, hogy az állam a debreceni repteret üzemeltető cég új résztulajdonosa, mint hogy a közgyűlés döntött volna róla

belföld
január 28., 19:14
comments 7

Csütörtökön, azaz január 27-én döntött Debrecen közgyűlése arról, hogy a debreceni repülőteret üzemeltető Debrecen International Airport Kft. 51 százalékos tulajdonrészét az önkormányzat térítésmentesen átadja az államnak. Csakhogy valamilyen okból kifolyólag már az előző napi, január 26-i Magyar Közlönyben tényként jelent meg, hogy állami tulajdon a cég - írja a Debreciner.

photo_camera A Debrecen nemzetközi repülőtér főépülete és utasterminálja Fotó: Oláh Tibor/MTI/MTVA

Ez a közgyűlésen részt vevő Szabó Bence (Momentum) képviselőnek is feltűnt, rá is kérdezett. Papp László polgármester azt mondta, nem jelenhetett meg, Szűcs László főosztályvezető pedig azzal hárított, hogy bizonyára „csak egy névváltozás miatti módosítás jelent meg a tulajdonosi joggyakorlásban”.

Azonban Szabónak volt igaza az ügyben: az 1/2018. (VI. 25.) NVTNM rendeletet úgy módosították, hogy az abban szereplő, állami tulajdonban álló gazdasági társaságokat felsoroló táblázat 10. sorába felvették a Debrecen International Airport Kft.-t, tehát valóban a közgyűlés döntését megelőzően lépett hatályba egy olyan kormányrendelet, amely állami tulajdonban álló gazdasági társaságként jelöli meg a repülőteret üzemeltető céget.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt