Az EMMI szerint „nem maradhat következmények nélkül” a pedagógusok sztrájkja

oktatás
2022 január 30., 19:06
comments 8

Miután az Emberi Erőforrások Minisztériuma szombaton bejelentette, hogy szerintük törvénytelen a pedagógusok hétfőre tervezett sztrájkja, az RTL Híradó megkérdezte, szankcionálják-e, ha valaki részt vesz a sztrájkban. Az EMMI válaszában azt írta:

„Fenyegetéseket nem fogalmaztunk meg. Azt is szeretnénk azonban leszögezni, hogy egy törvénytelen sztrájk szervezése nem maradhat következmények nélkül.”Hétfőn kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a pedagógusok, de a pedagógus szakszervezetek szerint gyerekfelügyeletet minden iskolában biztosítanak.

Az RTL Híradónak Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke azt mondta, „azzal segítenek a legtöbbet a sztrájkoló kollégákon, ha nem vinnék a gyermekeiket az iskolába. Viszont, aki nem tudja megoldani, az oktatási intézményben minden gyermek számára a felügyeletet biztosítani fogjuk, vagy fogják azok a kollégák, akik nem sztrájkolnak”.

Azt egyelőre nem tudni, hány tanár csatlakozik a hétfői sztrájkhoz, Nagy Erzsébet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) választmányi tagja azt mondta, az EMMI levele után „nagyon sokan elbizonytalanodtak és azt mondják, hogy ilyen körülmények között nem biztosak abba, hogy bele merjenek állni a sztrájkba”.

A szervezők azt kérik, aki csatlakozik hozzájuk, vegyen fel kockás inget. A tanárok mellett kiállók konvoja hétfő délután kettőkor, a Hősök teréről indul.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.