Megérkeztek a kamionosok Ottawába, Trudeau-t kimenekítették, de az ostrom egyelőre elmaradt

január 30., vasárnap 11:27
12

Kamionosok ezrei érkeztek szombaton a kanadai parlamenthez, hogy az Egyesült Államokba ingázó sofőrök kötelező oltása ellen tiltakozzanak. Közben százan érkeztek gyalog a mínusz 18 fokos hidegben, és bár a rendőrség tízezer fős tömegre készült, estig nem álltak elő pontos becsléssel arról, mennyien voltak.

Fotó: LARS HAGBERG/AFP

A kamionkonvoj Kanada nyugati végéből haladt egészen Ottawáig, tiltakozásukra pedig konzervatív politikusok rárepültek annak ellenére, hogy oltás- és járványkérdésekben politikai konszenzus van Kanadában.

Ahogy írtuk, a részletkérdésnek tűnő kamionügyből országos téma lett, rengetegen rokonszenveznek a tiltakozókkal, akikhez szélsőjobboldali csoportok is csatlakoztak. Az elmúlt napkban sokan már a washingtoni Capitolium ostromának megismétlődéséről fantáziáltak.

Fotó: LARS HAGBERG/AFP

Ez egyelőre elmaradt, igaz, Justin Trudeau miniszterelnököt és családját ismeretlen helyre vitték a rezidenciájukról. A CBC tudósítása szerint a tüntetés résztvevői a járványügyi korlátozások eltörlését és a „normalitás visszaállítását” követelték, hangot adtak az oltásellenességüknek.

A tüntetés egész hétvégén tart, sőt a szervezők el tudják képzelni, hogy egész héten az utcán maradnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt