200 autóval vonulnak fel a szakszervezetek Budapesten, a pedagógussztrájk melletti kiállásként

belföld
2022 január 31., 06:13

Hétfőn 14 órától kezdődik Budapesten a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) által szervezett, a sztrájkoló tanárok melletti szolidaritási akció, a Hősök terétől indul a közel 200 autóból álló konvojuk – írja a HVG.

A kép illusztráció.
photo_camera A kép illusztráció Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Az akcióval a MASZSZ a bértárgyalások eredménytelenségére is szeretné felhívni a figyelmet, és az általános bérrendezést szorgalmazza.

A szervezők szerint a felvonulás megbéníthatja a város közlekedését, ugyanis a rendőrség nem biztosítja azt. A felvonulás útvonala:

Hősök tere – Andrássy út- Károly krt. – Erzsébet híd – Attila út – Alagút u. – Fő u. – Bem rkp. – Margit híd – Szt. István krt . – Váci út – Lehel út – Dózsa Gy. út – Hősök tere

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.