Orbán Balázs: Brüsszel támadása miatt kell népszavazni

POLITIKA
2022 február 01., 08:37
comments 23

Szél Bernadettnek feltűnt, az a nyilvánvaló ellentmondás, hogy országos népszavazást lehet tartani, míg a helyi népszavazásokat továbbra sem írhatnak ki a koronavírus-járvány miatt.

„Megítélésem szerint a koronavírus-járvánnyal indokolt helyi népszavazási tilalom aránytalan és szükségtelen, az országos népszavazás lehetővé tétele óta pedig önkényesen megkülönböztető korlátozást valósít meg” - írja beadványában a független képviselő, majd felteszi a kérdést, hogy „felülvizsgálja-e rendszeres időközönként a kormány a helyi népszavazás tilalmára vonatkozó, alapvető jogokat korlátozó rendelkezését?”

Orbán Balázs
photo_camera Orbán Balázs Fotó: Orbán Balázs/Facebook

A Miniszterelnökség nevében Orbán Balázs államtitkár sietett megválaszolni a kérdést. Így hangzik a válasz teljes egészében:

„2021 nyarán Brüsszel támadást indított Magyarország ellen azzal, hogy be akar avatkozni gyermekeink nevelésébe, holott az a magyar szülők kizárólagos joga. Ez olyan sorsdöntő, hazánk jövőjét meghatározó kérdés, amelynél feltétlenül szükséges a magyar emberek közvetlen döntését kérni. Annak érdekében, hogy minden magyar állampolgár élhessen azon jogával, hogy minderről véleményt nyilvánítson, az országos népszavazás megtartása indokolt.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.