Eddig 232 koronavírusos ember érkezett a pekingi olimpiára

járvány
2022 február 02., 11:15

A szervezők szerint eddig 232 embernek lett pozitív a koronavírus-tesztje, akik a téli olimpiára érkeztek Pekingbe, ezekből 136-ot a repülőtéren állapítottak meg, 96-ot pedig a lezárt zónában. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) az emelkedő koronavírusos esetszámok ellenére nem készít vészforgatókönyvet a pekingi téli játékokra.

"Nem határozunk meg küszöbértékeket. Nem konkrét számokban gondolkodunk, hanem abban, hogy mennyire függenek össze a pozitív esetek a buborékon belül" - jelentette ki Brian McCloskey, a NOB orvosi bizottságának vezetője, hozzátéve, hogy az akkreditált személyek számára létrehozott buborékban eddig nem akadtak egymással összefüggő esetek.

McCloskey szerint a fertőzöttek többsége nem panaszkodik tünetekre, 11-en azonban kórházba kerültek, de az ő állapotuk sem súlyos. "Ha mindenki megérkezik, várhatóan csökkennek majd a számok. Aki tartja magát az előírásokhoz, minimális eséllyel adhat pozitív tesztet" - közölte a NOB-szakértő.

Az olimpia alatt mindennap PCR-teszt vár a résztvevőkre, a fertőzötteket pedig egy erre a célra elkülönített hotelben szállásolják el, ahonnan tíz nap után jöhetnek csak ki, vagy ha annál hamarabb két negatív tesztet szolgáltatnak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.