Látta, hogy a lánc a kutyája húsába vág, mégsem tett semmit

bűnügy
2022 február 02., 08:06

Állatvédelmi horrorsztoriról adott ki közleményt a Heves Megyei Főügyészség: egy kisnánai nő hónapokon át tartott rettenetes körülmények között egy fiatal kutyát. A nagyjából kétéves, staffordshire terrier jellegű kutyát tavaly nyáron hónapokon át egy másfél méteres láncra kötötte. A lánc egy idő után felsértette szegény állat bőrét, a végén lévő karabiner pedig a húsába mélyedt.

A 43 éves nő látta, milyen állapotban van a kutyája, de nem vette le a láncot és nem kezelte semmilyen formában a sebeket. Végül egy lakossági bejelentés alapján szeptember elején kijöttek a rendőrök, és állatorvoshoz vitték a kutyát, aki kiműtötte a nyakából a karabinert. A kutyát azóta egy állatvédő szervezet vette gondozásba.

A kutya gazdája a kihallgatása során annyit mondott, hogy sajnálja, ami történt, de arra nem adott semmilyen magyarázatot, miért nem csinált semmit, amikor láthatta, hogy a kutyája szenved. A Gyöngyösi Járási Ügyészség állatkínzás bűntettével vádolja a terheltet, akivel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását javasolja. A Heves Megyei Főügyészség közjogi szakága pedig azt mérlegeli, hogy keresetet indít, hogy a nőt a polgári bíróság tiltsa el az állattartástól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.