Óvadék ellenében szabadon engedték a Manchester United erőszakkal vádolt focistáját

február 2., szerda 13:38

A Manchester United focistáját, a húszéves Mason Greenwoodot azután tartóztatták le szexuális erőszak és gyilkossággal való fenyegetés gyanúja miatt, hogy vasárnap egy nő azzal vádolta, hogy bántalmazta őt. Greenwoodot most óvadék ellenében szabadon engedték.

Fotó: PAUL ELLIS/AFP

A manchesteri rendőrség közleménye szerint a focistát azután tartóztatták le, hogy egy nő vasárnap Instagramján osztott meg fotókat, egy videót és egy hangfelvételt, amelyekben „fizikai erőszakról” számolt be.

A Manchester United korábban közölte, hogy további intézkedésig a focista nem tér vissza az edzésekre és a mérkőzésekre. Ezzel együtt az EA Sports videojáték-fejlesztő cég pedig azt közölte, hogy Greenwoodot eltávolították minden FIFA-játékból, a Nike pedig már korábban közölte, hogy felfüggesztette kapcsolatát a focistával.

A Manchester United vasárnap azt nyilatkozta, „semmilyen erőszakot nem néznek el”, kedden pedig egy újabb közleményben hangsúlyozták ezt, amikor közölték, „ismételten és határozottan elítélik az erőszak minden formáját”. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt