Óvadék ellenében szabadon engedték a Manchester United erőszakkal vádolt focistáját

bűnügy
2022 február 02., 13:38

A Manchester United focistáját, a húszéves Mason Greenwoodot azután tartóztatták le szexuális erőszak és gyilkossággal való fenyegetés gyanúja miatt, hogy vasárnap egy nő azzal vádolta, hogy bántalmazta őt. Greenwoodot most óvadék ellenében szabadon engedték.

photo_camera Fotó: PAUL ELLIS/AFP

A manchesteri rendőrség közleménye szerint a focistát azután tartóztatták le, hogy egy nő vasárnap Instagramján osztott meg fotókat, egy videót és egy hangfelvételt, amelyekben „fizikai erőszakról” számolt be.

A Manchester United korábban közölte, hogy további intézkedésig a focista nem tér vissza az edzésekre és a mérkőzésekre. Ezzel együtt az EA Sports videojáték-fejlesztő cég pedig azt közölte, hogy Greenwoodot eltávolították minden FIFA-játékból, a Nike pedig már korábban közölte, hogy felfüggesztette kapcsolatát a focistával.

A Manchester United vasárnap azt nyilatkozta, „semmilyen erőszakot nem néznek el”, kedden pedig egy újabb közleményben hangsúlyozták ezt, amikor közölték, „ismételten és határozottan elítélik az erőszak minden formáját”. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.