Petíciót indít a Jobbik a kötelező oltás ellen

POLITIKA
2022 február 02., 17:56

“Orbán hazudott! Petíciót indítunk a kötelező oltás ellen” - írja a Facebook-oldalán Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

link Forrás

A párt elutasítja a kötelező oltást, szerintük “a kormány egyre több területen teszi kötelezővé az oltást. Mindenki döntsön szabadon, felveszi-e az oltást vagy sem. Mondj nemet te is a kötelező oltásra egy aláírással” - szerepel a petíció szövegében.

Jakab Péter szerint Orbán Viktor korábban azt ígérte, hogy nem lesz kötelező oltás. “Aztán kötelezővé tette a rendőröknél, a tűzoltóknál, a tanároknál, az egészségügyi dolgozóknál, végül azt mondta, döntse el a munkaadó. Én pedig azt mondom, hogy döntsd el te” - mondja Jakab a közzétett videóban.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy tavaly októberi Kormányinfón jelentette be, hogy a munkáltatók kötelezővé tehetik oltást a dolgozóiknak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.