Betiltották a Deutsche Welle adásait Oroszországban

külföld
február 3., 14:22
comments 5

Oroszország leállítja a területén a Deutsche Welle adásának műholdas és egyéb sugárzását, válaszul a német nyelvű, orosz állami RT DE hírcsatorna németországi betiltására - közölte csütörtökön az orosz külügyminisztérium. Az orosz vezetés bezárja a DW oroszországi tudósítói irodáját, alkalmazottjainak akkreditációját pedig visszavonja, és a Deutsche Wellét külföldi ügynöknek minősítik.

A válaszlépések közé tartozik még mindazoknak a német állami és társadalmi szervezeteknek a lajstromba vétele, amiknek szerintük szerepük volt az RT DE betiltásában, vagy nyomást gyakoroltak az orosz médiaszolgáltatóra. Ezt a listát nem hozzák nyilvánosságra, de a rajta szereplőket többé nem engedik be Oroszországba.

Annalena Baerbock német külügyminiszter még januárban közölte Moszkvában Szergej Lavrovval, hogy Németország egyetlen állami adónak sem ad engedélyt. Ez az Egyesült Államokra is vonatkozik. Az RT DE adását szerdán tiltották le, a német médiafelügyelet (ZAK) a szükséges engedélyek hiányával indokolta a lépést. (Meduza/Spiegel/MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt