Betiltották a Deutsche Welle adásait Oroszországban

külföld
2022 február 03., 14:22
comments 5

Oroszország leállítja a területén a Deutsche Welle adásának műholdas és egyéb sugárzását, válaszul a német nyelvű, orosz állami RT DE hírcsatorna németországi betiltására - közölte csütörtökön az orosz külügyminisztérium. Az orosz vezetés bezárja a DW oroszországi tudósítói irodáját, alkalmazottjainak akkreditációját pedig visszavonja, és a Deutsche Wellét külföldi ügynöknek minősítik.

A válaszlépések közé tartozik még mindazoknak a német állami és társadalmi szervezeteknek a lajstromba vétele, amiknek szerintük szerepük volt az RT DE betiltásában, vagy nyomást gyakoroltak az orosz médiaszolgáltatóra. Ezt a listát nem hozzák nyilvánosságra, de a rajta szereplőket többé nem engedik be Oroszországba.

Annalena Baerbock német külügyminiszter még januárban közölte Moszkvában Szergej Lavrovval, hogy Németország egyetlen állami adónak sem ad engedélyt. Ez az Egyesült Államokra is vonatkozik. Az RT DE adását szerdán tiltották le, a német médiafelügyelet (ZAK) a szükséges engedélyek hiányával indokolta a lépést. (Meduza/Spiegel/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.