Már ötven százalékhoz közelít az infláció Törökországban

gazdaság
2022 február 03., 12:57
comments 5

2002 óta nem látott magasságokban jár az infláció Törökországban. Január elején még csak 36,8% volt, csütörtökön azonban már 49% körül állt az éves infláció, a valuta- és gazdasági válság sújtotta Törökországban.

Az alapvető élelmiszerek ára 55 százalékkal nőtt egy év alatt.
photo_camera Az alapvető élelmiszerek ára 55 százalékkal nőtt egy év alatt. Fotó: DIEGO CUPOLO/NurPhoto via AFP

Az alapvető élelmiszerek árai 55%-al emelkedtek az elmúlt egy évben, sokaknak lehetetlenné téve a legalapvetőbb élelmiszerek beszerzését is. Eközben Recep Tayyip Erdogan továbbra is az alapkamatok alacsonyan tartásával próbálja megfékezni a gazdasági válságot - ellentmondva az általános közgazdasági álláspontoknak, írja az AP.

Erdogan a múlt héten indoklás nélkül cserélte le a gazdasági adatokat feldolgozó és azokat közreadó Török Statisztikai Hivatal vezetőjét.

Azzal, hogy hogyan jutott el idáig a török gazdaság, egy tavalyi cikkünkben foglalkoztunk. (Via AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.