Erdogan akkor is végigviszi a gazdasági vízióját, ha az ország belerokkan

gazdaság
2021 december 10., 20:08

Recep Tayyip Erdogan török elnök érdekes emberkísérletbe kezdett országának több mint 84 millió lakosán.

  • Megpróbálja teljesen kézi vezérlés alá venni az alapvetően piaci alapon működő gazdaságot;
  • aztán a keletkezett gazdasági zavarok politikai következményeit próbálja kimozogni valahogy.

Az elnök a fejébe vette, hogy a török gazdaság számára a legrosszabb, ami történhet, ha a jegybank megemeli az alapkamatot. Sokkal nagyobb, mint az elszabaduló infláció, a török líra történelmi zuhanása.

Erdogan annyira hisz ebben a víziójában, hogy a jegybank több alelnökét és a pénzügyminiszterét is menesztette, a törökök millióit egyre jobban szorongató gazdasági nehézségekért pedig eredeti módon az országra támadó külföldi erőket teszi felelőssé.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.