Miért kapott Schadl diplomata-útlevelet? Biztosan nem azért, amiért Gulyás mondja

POLITIKA
2022 február 03., 14:18
comments 25

„Nem tudom” - válaszolta Gulyás Gergely miniszter, amikor a csütörtöki kormányinfón megkérdeztük, miért kapott korábban diplomata-útlevelet Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke.

„Úgy tudom, bocsánat, hogy minden kamarai vezetőnek van diplomata-útlevele” - tette hozzá Gulyás. Szerinte „vélhetően ez” indokolhatta, hogy a külügyminisztérium különleges útlevelet adott Schadlnek, ami számos előnnyel jár, például vízumköteles országokba is be lehet vele utazni vízummentesen.

Korábbi cikkünkben is jeleztük, hogy a végrehajtói kar 2015 ősze óta nem kamarai formában működik, de Gulyás tippje egyébként sem stimmel.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.