Miért kapott Schadl diplomata-útlevelet? Biztosan nem azért, amiért Gulyás mondja

Lezárt tartalom a Kör tagjainak POLITIKA
2022 február 03., 14:18
comments 25

„Nem tudom” - válaszolta Gulyás Gergely miniszter, amikor a csütörtöki kormányinfón megkérdeztük, miért kapott korábban diplomata-útlevelet Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke.

„Úgy tudom, bocsánat, hogy minden kamarai vezetőnek van diplomata-útlevele” - tette hozzá Gulyás. Szerinte „vélhetően ez” indokolhatta, hogy a külügyminisztérium különleges útlevelet adott Schadlnek, ami számos előnnyel jár, például vízumköteles országokba is be lehet vele utazni vízummentesen.

Korábbi cikkünkben is jeleztük, hogy a végrehajtói kar 2015 ősze óta nem kamarai formában működik, de Gulyás tippje egyébként sem stimmel.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt