Rotterdamban szétszednek egy hidat Jeff Bezos szuperjachtja miatt

agybaj
2022 február 03., 06:07
comments 4

Azért bontják meg a Koningshaven híd középső részét, mert anélkül Jeff Bezos negyven méter magas és 485 millió dolláros hajója nem jutna ki a tengerre.

photo_camera Fotó: KIM VAN DAM/ANP via AFP

A Rotterdamban található, 1878-ban épült acélhidat ezért most egy kicsit szétkapják. A hidat egyébként egyszer már újra kellett építeni, miután a második világháború alatt a németek lebombázták. Legutóbb 2017-ben újították fel, akkor a helyi tanács megígérte, hogy soha többé nem bontja le a rotterdamiak által De Hef néven ismert hidat, ezért az, hogy Bezos miatt mégis megbontják, a Guardian szerint sokakat feldühített Hollandiában.

Rotterdam polgármesterének szóvivője elmondta, a híd bontását az Amazon tulajdonosa fizeti, és megígérte, hogy a hidat a jelenlegi formájában fogják újjáépíteni.

A bontás pár hetet vesz majd igénybe, és valamikor a nyáron állnak majd neki. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.