Rotterdamban szétszednek egy hidat Jeff Bezos szuperjachtja miatt

agybaj
2022 február 03., 06:07
comments 4

Azért bontják meg a Koningshaven híd középső részét, mert anélkül Jeff Bezos negyven méter magas és 485 millió dolláros hajója nem jutna ki a tengerre.

photo_camera Fotó: KIM VAN DAM/ANP via AFP

A Rotterdamban található, 1878-ban épült acélhidat ezért most egy kicsit szétkapják. A hidat egyébként egyszer már újra kellett építeni, miután a második világháború alatt a németek lebombázták. Legutóbb 2017-ben újították fel, akkor a helyi tanács megígérte, hogy soha többé nem bontja le a rotterdamiak által De Hef néven ismert hidat, ezért az, hogy Bezos miatt mégis megbontják, a Guardian szerint sokakat feldühített Hollandiában.

Rotterdam polgármesterének szóvivője elmondta, a híd bontását az Amazon tulajdonosa fizeti, és megígérte, hogy a hidat a jelenlegi formájában fogják újjáépíteni.

A bontás pár hetet vesz majd igénybe, és valamikor a nyáron állnak majd neki. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt