Koronavírus-számok Magyarországon 9/27/2022
Elhunytak 0 Σ 47 457
Kórházban 0 Σ 923
Fertőzöttek 0 Σ 2 082 750
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 417 738
A legújabb trendek

Új-Zéland fokozatosan, de újranyitja határait

február 3., csütörtök 8:31
4

A koronavírus miatti legszigorúbb korlátozásokat korábban Új-Zélandon vezették be, ezeken enyhítenek most. Február 27-től hazatérhetnek azok a beoltottak, akik most Ausztráliában élnek, de azokat a beoltottakat, akik most más országokban vannak, csak március 13. után engedik be az országba, április 12-től pedig már beengednek az országba külföldi diákokat is, de legfeljebb ötezret.

Az ausztrálok és minden más olyan külföldi, aki vízummentesen utazhat Új-Zélandra, legkorábban csak júliusban utazhat be az országba. Azok pedig, akik vízummal utazhatnak csak be, leghamarabb októberben mehetnek Új-Zélandra.

Azután jelentették be mindezt, hogy egyre több kritikát kapott az új-zélandi kormány, amiért a határok teljes lezárásával védekezik a járvány kezdete óta. Új-Zéland közel két évvel ezelőtt zárt be teljesen a járvány miatt, még a tengerentúlon élő új-zélandiak sem térhettek haza. Egy terhes újságíró például a szigorú szabályok miatt nem térhetett haza Afganisztánból Új-Zélandra.

A járvány kezdete óta az ötmilliós országban 53 halálesetet és 17 000 koronavírusos fertőzést regisztráltak. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt