Az MNB engedélyezte a Budapest Bank és az MKB egyesülését

február 4., péntek 16:14
2

Magyar Nemzeti Bank engedélyezte a Magyar Bankholding fúziós menetrendjének következő lépését, azaz a Budapest Bank és az MKB Bank 2022. március 31-i egyesülését. Az MKB Bank Nyrt. név alatt egyesült bankhoz a Takarék Csoport 2023 májusáig csatlakozik - áll a Magyar Bankholding Zrt. friss sajtóközleményében.

A Takarék Csoport csatlakozásának előkészítése érdekében a jegybank engedélyezte a Takarék Csoportot tulajdonló Magyar Takarék Bankholding Zrt. részvételét is a 2022. március 31-i egyesülésben, így a Magyar Takarék Bankholding Zrt. is beolvad az MKB Bank Nyrt.-be. A közlemény szerint a Takarék Csoport csatlakozásáig „a Magyar Bankholding Csoport harmonizálja a belső működést”.

Az egyesülés nem jelent változást a bankcsoport tulajdonosi szerkezetében, a fúziós folyamatban résztvevő bankok meghatározó tulajdonosa továbbra is a Magyar Bankholding Zrt. lesz.

A Bankholding szerint a Budapest Bank és az MKB Bank ügyfelei a megszokott bankfiókjaik és ügyintézési csatornáik mellett több helyszínen, nagyobb fiókhálózatban tudják majd pénzügyeiket intézni.

A 2023-ban megvalósuló teljes működési fúzió eredményeként mérlegfőösszeg alapján Magyarország második legnagyobb kereskedelmi bankja jön létre az OTP után.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt