Bánki Erik korrigálja a vagyonnyilatkozatát

POLITIKA
2022 február 04., 10:40

Pénteken derült ki, hogy a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke, Bánki Erik nem írt bele két hozzá köthető céget a vagyonnyilatkozatába a folyamatosan bővülő földbirtokai mellé. A képviselő pár órával később a Fidesz-frakción keresztül közölte, hogy „a Bogádagro Kft. esetében valóban tévedés történt, a nyilatkozatot haladéktalanul korrigálom az Országgyűlés mentelmi bizottságánál”.

Ugyanakkor a másik szóba került céget továbbra sem tünteti fel a vagyonbevallásában, mert „az Ormánsági Öntöző Kft.-ben viszont nincs magánérdekeltségem, arra tekintettel, hogy a tulajdonosa egy cég”. Bánki Erik azt nem tette hozzá, hogy tulajdonos cég, a BA-Agrár Kft. már 50 százalékban az övé.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.