Bánki Erik korrigálja a vagyonnyilatkozatát

POLITIKA
2022 február 04., 10:40
comments 1

Pénteken derült ki, hogy a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke, Bánki Erik nem írt bele két hozzá köthető céget a vagyonnyilatkozatába a folyamatosan bővülő földbirtokai mellé. A képviselő pár órával később a Fidesz-frakción keresztül közölte, hogy „a Bogádagro Kft. esetében valóban tévedés történt, a nyilatkozatot haladéktalanul korrigálom az Országgyűlés mentelmi bizottságánál”.

Ugyanakkor a másik szóba került céget továbbra sem tünteti fel a vagyonbevallásában, mert „az Ormánsági Öntöző Kft.-ben viszont nincs magánérdekeltségem, arra tekintettel, hogy a tulajdonosa egy cég”. Bánki Erik azt nem tette hozzá, hogy tulajdonos cég, a BA-Agrár Kft. már 50 százalékban az övé.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt