Kanadában nem vetik be a hadsereget a kamionosokkal szemben

külföld
2022 február 04., 06:02
comments 3

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök szerint most nem opció a hadsereg mozgósítása a tüntető kamionosokkal szemben.

Múlt hétvégén sofőrök ezrei érkeztek a fővárosba a kötelező oltás ellen tiltakozva. Bár jelentős részük azóta távozott, nagyjából 250-en még mindig a parlament környékén parkolnak, és hétvégén várhatóan ismét többen lesznek. Ottawa rendőrfőnöke korábban utalt rá, hogy adott esetben kevés lehet a rendőri erő, és nem volt hajlandó kizárni a hadsereg bevetését.

photo_camera Fotó: AMRU SALAHUDDIEN/Anadolu Agency via AFP

Trudeau - akit múlt héten családjával együtt kimenekítettek a rezidenciájáról - azt mondta, nagyon-nagyon óvatosnak kell lenni a hadsereggel akkor, amikor kanadai állampolgárok érintettek. A kormány nem is kapott hivatalos előterjesztést arról, hogy katonákra lenne szükség.

A miniszterelnök kérte a sofőröket, hogy menjenek haza, és visszautasította, hogy találkozzon velük. A BBC szerint a helyiek egy része állandó zajra, a tüntetők agresszív viselkedésére és a boltok, közszolgáltatások megzavarására panaszkodik.

photo_camera Fotó: AMRU SALAHUDDIEN/Anadolu Agency via AFP

Közben a rendőrök szabálysértési bírságokat szórnak a tüntetőkre például túlzott dudálásért, vagy a közlekedési táblák figyelmen kívül hagyásáért.

A tüntetés mostanra általános korlátozásellenes megmozdulássá vált. A sofőrök azt mondják, addig maradnak Ottawában, amíg országszerte vissza nem vonják a járványügyi intézkedéseket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt