Futammásodikként jutott tovább Jászapáti Petra a téli olimpián

sport
2022 február 05., 12:00
comments 1

Jászapáti Petra futammásodikként továbbjutott a rövidpályás gyorskorcsolyázók női 500 méteres selejtezőjéből a pekingi téli olimpián, míg Kónya Zsófia kiesett.

Jászapáti Petra a rövidpályás gyorskorcsolyázók női 500 méteres versenyének selejtezőjében a pekingi téli olimpián
photo_camera Jászapáti Petra a rövidpályás gyorskorcsolyázók női 500 méteres versenyének selejtezőjében a pekingi téli olimpián Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A szombati kvalifikációban a 32 indulót nyolc futamba sorolták, ahonnan az első két helyezett, valamint a négy legjobb harmadik került a hétfői negyeddöntőbe.

Kónya a nem kedvező hármas pályáról rajtolt, mivel a startnál nem tudott a két erősebb, a kínai és az orosz ellenfele elé kerülni, így végig ebben a pozícióban maradt. Végül 43.905 másodperccel még bízhatott a továbbjutásban, de kiderült, hogy éppen nem sikerült negyeddöntőbe kerülnie, két tizeddel maradt el ettől, mert 43.702-vel lehetett továbbjutni.

Kónya Zsófia
photo_camera Kónya Zsófia Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Jászapáti a második helyről rajtolt. Az első startot visszalőtték, de ez nem zavarta meg, és Boutin mögött 42.848 másodperccel bejött biztos továbbjutónak.

A nap folyamán még mindkét magyar női versenyző érdekelt lesz az olimpián debütáló vegyes váltóban. A férfiak szombati 1000 méteres selejtezőjében az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és ezen a távon négy éve - még amerikai színekben - olimpiai ezüstérmes Krueger John-Henry szerepel. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.