II. Erzsébet megünnepelte, hogy 70 éve van a trónon

külföld
2022 február 05., 20:00
comments 15

Erzsébet királynő fogadást tartott a trónra kerülésének 70. évfordulóját ünnepelve az egyik vidéke házában, a Sandringham House-ban. 1952. február 6-halt meg az apja, VI. György király, éppen a Sandringham House-ban, ahogy a királynő nagyapja, V. György is.

A rendezvény – amin önkéntesek vettek részt – a királynő legnagyobb nyilvános szereplése volt tavaly október óta. A fogadáson ott volt Angela Wood is, aki 19 évesen segített a királynő 1953-as koronázása előtti tisztelgésként kitalált csirkereceptet kitalálni. Volt benne hidegen főtt csirke, majonéz, currypor és sárgabarack is.

link Forrás

II. Erzsébet felvágott tortát is, és amikor elmondták neki, hogy azért van rajta fejjel lefelé a jubileumi logó, hogy a fotósok jó képeket tudjanak készíteni, azzal viccelt, hogy úgy látszik, ő már nem is számít. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.