Egy új mozgalom arra buzdít, hogy a szülők adományozzák jótékony célokra a visszakapott SZJA-t

társadalom
2022 február 06., 10:55
comments 16

"A befizetett adónk mindannyiunk közös pénze. Ha gyereket nevelő szülőkként idén visszakapjuk az egész éves SZJA-t, olyan helyről fog hiányozni a pénzünk, ahol nagy szükség lett volna rá. Ha megteheted, legyél te is továbbadó! Támogasd a visszakapott SZJA-dból a szívedhez közel álló szervezeteket, sajtótermékeket, mozgalmakat." - Ez olvasható a Továbbadó nevű kezdeményezés holnapján. A kezdeményezért Fernezelyi Márton informatikus és Váradi Luca szociológus indította, arra kérve minél több embert, hogy a visszakapott 2021-es személyi jövedelemadóját, vagy annak egy részét adományozza jótékony célra.

"Idén először te dönthetsz arról, hogy mire fordítod az adódat"-írják a kezdeményezők, és remélik, hogy sokan lesznek, akik az adóvisszatérítésnek egy részét legalább rászoruló szervezeteknek adják, mert "ezeknek a szervezeteknek a kis segítség is sokat jelent." Arra is felhívják a figyelmet, hogy az SZJA visszatérítéssel még nem vesznek el a 2021-ben felajánlott 1+1 százalékos támogatások, mert azt a visszatérítés ellenére állami támogatás formájában megkapják a civil szervezetek és egyházak. A kezdeményezés Facebook oldalán már többen megosztották, hogy ők milyen szervezetet támogatnak a visszakapott adójukból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.