A Nissan is leáll a belsőégésűekkel

február 7., hétfő 21:11

A világ tizedik legnagyobb autógyártója, a Nissan Motor az Egyesült Államokat kivéve minden piacon leállítja a belsőégésű motorok fejlesztését, és kizárólag elektromos járművekre koncentrál – jelentette a Nikkei Asia. A Nissan az első nagy japán gyártó, amely bejelentette a váltást.

A japán óriás a szigorodó kibocsátási normák, a megváltozott szabályozási környezet miatt határozta el a lépést. Az EU-ban 2025-ben lépnek életbe az Euro7-es kibocsátási normák, ami jelentősen megnöveli a belsőégésű motorok gyártási költségét.

Az ázsiai piacra (a cég legnagyobb piaca Kína, Japán pedig a harmadik az USA után) sem fejlesztenek több belsőégésű motort, de a hibrid meghajtásokat még készítenek.

A Nissan viszonylag olcsó ötajtós kompakt elektromos autója, a Leaf a világon a második legnagyobb példányszámban eladott villanyautó, csak a Tesla Modell 3 előzi.

A piackutató cégek számítása szerint 2033-ban a világon értékesített új elektromos járművek száma már húsz százalékkal meghaladhatja a hagyományos motorokkal szerelt autók eladását. (Nikkei Ázsia)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt