Egy turisztikai portál alapítására adta az MTÜ az EU-s koronavírus alap 630 millióját

február 7., hétfő 6:52
3

A koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került turizmus helyreállítására 1,7 milliárd forintot biztosított az Európai Unió, ezt az összeget pedig a 24.hu cikke szerint a Magyar Turisztikai Ügynökség osztotta szét. A lap azt írja, az MTÜ a pénz egy nagy részét egy olyan alapítvány tulajdonában álló cégnek utalta, amelyet erős szálak fűznek az MTÜ-höz.

Az MTÜ a legnagyobb összeget a Hellohungary Turisztikai Szolgáltató Kft-nek utalta, a cég 630 millió forintot kapott napilapkiadásra. A cég ügyvezetője, Lénárd Gábor a 24.hu-nak azt mondta, az összeget egy turisztikai online portál létrehozására költik majd.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója. Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

A Hellohungary a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány tulajdonában áll, a 24.hu szerint erős szálak fűzik az állami tulajdonú MTÜ-höz. Az alapítvány első támogatója, egyben kiemelt partnere a turisztikai ügynökség, vezetője Princzinger Péter Gábor, aki korábban vezető beosztásban volt az MTÜ-nél, a kuratórium tagja Könnyid László pedig jelenleg is az MTÜ vezérigazgató-helyettese.

A maradék összeget a lap szerint állami szervezetek, balatoni borászok, valamint pár budapesti étterem tulajdonosa kapta, illetve a 24 azt írja, a pénzből a kimutatás alapján az Orbán Ráhel-közeli Magyar Divat & Design Ügynökség is kapott, de hogy mennyit, azt még az Európai Unióval sem közölte az MTÜ.

A Magyar Turisztikai Ügynökség érdemben nem válaszolt a lap kérdéseire, válaszukban csak annyit írtak, hogy az MTÜ uniós támogatást nem nyújtott, de az uniós adatok szerint a támogatást nyújtó hatóság a Magyar Turisztikai Ügynökség volt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt