Koronavírus-számok Magyarországon 6/29/2022
Elhunytak + 21 Σ 46 647
Kórházban + 36 Σ 233
Fertőzöttek + 3 042 Σ 1 928 125
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak + 420 Σ 6 411 804
A legújabb trendek

Több mint 80 autó és néhány kamion gyűlt össze a magyar elitellenes konvojhoz

február 7., hétfő 14:12
18

A Telex arról számolt be, hogy 14:15-ig kb. 80 autó gyűlt össze az M3-as autópálya mogyoródi leágazásánál azért, hogy elindítsanak egy magyar és nemzetközi kamionosokkal való több napos szolidaritási akciót, aminek a célja a globális elit visszaszorítása. Szűcs Attila, az esemény szervezője a lapnak azt mondta, 16 óráig még kb. ugyanennyi autót várnak oda.

A lap azt írja, megyei városokból és Erdélyből is jönnek konvojok, a terv szerint az odaérkezők többsége Mogyoródon éjszakázik.

A kanadai konvoj támogatói Torontóban 2022. január 27-én. Fotó: Cole Burston/AFP

Az eseménysorozat neve Hungarian Freedom Convoy 2022, és lényegében a kanadai konvoj után született nagyobb, nemzetközi World Freedom Convoy 2022 mozgalom magyarországi ága. A terv az, hogy a tüntető autósok február 14-én egyszerre érkezzenek Brüsszelbe.

A felhívásban ez áll: „Cselekvésre szólítunk mindenkit; aki úgy érzi, hogy elég, és elutasítja az alaptalan és jogtalan kényszerítő intézkedéseket; aki úgy érzi felnőtt és felelős, hogy maga döntsön egészsége és gyermekei sorsa felől; akinek meggyőződése, hogy valós és tudatos demokráciára, társadalmi megegyezésre van szükség az uralkodó erők jog-csavarta diktatúrája helyett.”

A magyar terv szerint 18 órakor a Hősök terére vonulnak 200 számozott autóval, ahol felolvassák a követeléseiket, és fáklyákkal gyalogolnak át a Kossuth térre. Kedden 10 órakor a várban Áder János köztársasági elnöknek nyújtják be az alábbi követeléseiket:

  1. A rendeleti kormányzás azonnali megszüntetése.
  2. Az összes vonatkozó egészségügyi kötelezettség, rendelet azonnali hatályon kívül helyezése.
  3. A technokrata kezdeményezések azonnali felfüggesztése és felülvizsgálata: az egészségügyi útlevelek és a digitális igazolványok megszüntetése; betegségmegelőzés oltások felvételére egyszerűsítését, megfigyelő hálózatok-, adatösszesítő rendszerek kiépítését-, 5G bevezetését, készpénz felszámolását, emberi munkaerő szükségtelenné tételét, magángazdaságok megszüntetését, gyermekek 18 éves kora előtt a szülői gondoskodás és felelősség alóli kivonását, az iskolai oktatás elgépiesítését célzó folyamatok azonnali leállítása és felülvizsgálata, társadalmi konszenzus elérése független, valós tények alapján.
  4. A emberi jogok és a munkához való jog teljes helyreállítása – a törvénytelen, indokolatlan rendkívüli állapottal az un. rendeleti kormányzással felülírt jogállamiság és az alap emberi jogok teljes valós visszaállítása, összhangban a vonatkozó hazai és nemzetközi egyezményekkel, vállalt kötelezettségekkel.
  5. A munkához való jogaikban sértett, szociális- és egészségkárosodást szenvedett egyének és családjaik kártalanítása, rehabilitálása.
  6. Felelősök elszámoltatása, döntési folyamatok kivizsgálása.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt